Wat is vermogensbeheer?

Onder vermogensbeheer wordt verstaan het beheer van een groot vermogen door derden.
Dit gebeurt door daarin gespecialiseerde organisaties of personen; ook wel vermogensbeheerders genoemd. Het vermogensbeheer kan op individuele of op collectieve basis gedaan worden.

Het onderbrengen van uw vermogen bij een vermogensbeheerder heeft een aantal voordelen. Zo heeft een vermogensbeheerder de deskundigheid die u misschien ontbeert. Een goede vermogensbeheerder heeft een erkende opleiding gevolgd, en vaak ook al meerdere jaren ervaring.

Er zijn nog andere voordelen van het laten beheren van uw vermogen. Zo leveren de meeste vermogensbeheerders vanaf een bepaald vermogen maatwerk Voor een defensieve beleggingsstrategie zal hij uw vermogen anders behandelen dan wanneer u offensief wilt beleggen. Ook bieden de meeste vermogensbeheerders een breed scala aan diensten aan. Zo hebben zij vaak pensioendeskundigen en hypotheekadviseurs in dienst die u op dat punt ondersteunen.

Vermogensbeheer   VERMOGENSBEHEERDERS   Soorten vermogensbeheer   Commissionairs    overzicht vermogensbeheerders   beleggingsfondsen   Opleiding tot vermogensbeheer   vermogende particulieren   beheer van vermogen   vermogensbeheerder.